اگر مقصد نهایی شما برای سفر جزیره زیبای کیش است می توانید انواع غذاهای ایرانی، سنتی و بین المللی را در این جزیره امتحان کنید. با اطمینان میتوان گفت اغلب غذاهایی که در رستورانهای کیش سرو می شود بسیار عالی است که ممکن است انتخاب را برای شما کمی سخت کند. به شما توصیه می کنیم که در این جزیره زیبا لذت خوردن غذاهای سنتی و خوشمزه را فراموش نکنید. اگر اطلاعات کافی در مورد غذاهای محلی این منطقه ندارید بیان همه چیز درباره غذاهای سنتی کیش میتواند انتخاب را برای شما ساده تر کند.
برای اینکه همه چیز درباره غذاهای سنتی کیش را بدانید باید بگوییم ماهی اصلیترین جز است. اگر به لیست غذاهای سنتی منطقه جنوب کشور نگاه کنید متوجه می شوید که ماهی بخش مهمی در غذای این نواحی است. تفاوت اصلی غذاهای کیش با سایر مناطق جنوبی کشور در نوع ادویه ها و شیوه پخت است. غذاهایی که در سفر کیش باید آنها را امتحان کنید عبارتاند از:
قبل از اینکه همه چیز درباره غذاهای سنتی کیش را بیان کنیم، بهتر است بدانید باتوجهبه منطقه جغرافیایی کیش و نزدیکی آن به کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس، ردپای سبک آشپزی عربی در غذاهای این جزیره کاملاً مشخص است. سمک مشوی یکی از غذاهای بسیار محبوب کیش است که از سبک آشپزی عربی پیروی می کند. ماهی بخش اصلی در این غذا است که بهصورت کبابی آماده می شود. این غذا طعمی پر ادویه و تند دارد. اگر به غذاهای تند علاقه دارید امتحان این ماهی خوشمزه را فراموش نکنید.
یکی دیگر از غذاهای سنتی کیش که با استفاده از ماهی حاضر میشود، مضروبه است. برای پخت این غذای خوشمزه، ماهی با انواع سبزیهای معطر، سیر و ادویه های سنتی ترکیب و پخت می شود. عطروطعم این ماهی بی نظیر است. مطمئن باشید با خوردن این غذا نظر شما درباره طعم ماهی کاملاً تغییر میکند.
اگر بخواهیم همه چیز درباره غذاهای سنتی کیش را در این مقاله بگوییم نمیتوانیم از غذای سنتی و بسیار خوشمزه مرگوگ یا مرقوق غافل شویم. ترکیب انواع سبزیها با گوشت طعم این غذا را خارق العاده کرده است. البته باید بدانید که برای پخت این غذا از گوشت چسبیده به استخوان استفاده میشود.
خمیرهایی که به صورت دایرهای در این غذا وجود دارد، منبعی غنی از کربوهیدرات است و میتواند تا ساعتهای طولانی شما را سیر نگه دارد. سیبزمینی، سیر، پیاز، گوجه فرنگی و بادمجان سبزیهای اصلی این غذا هستند. مهمترین عاملی که سبب شد استفاده از این غذا را به شما توصیه کنیم طعم خاص ادویه های جنوبی این غذا است.
اگر تابهحال به کیش سفر کرده اید اما غذای سنتی این جزیره را امتحان نکردید اشتباه بزرگی مرتکب شده اید. مطمئناً در رستوران های لوکس شهر خود می توانید غذاهای ایتالیایی یا اسپانیایی را بخورید. اما هرگز فرصت تجربه غذاهای سنتی کیش با طعم و مزه واقعی را در شهر خود ندارید. هدف ما از توضیح همه چیز درباره غذاهای سنتی کیش این است که شما حس و طعمی تازه تجربه کنید.
یکی از غذاهایی که نباید از خوردن آن غافل شوید محمر است. محمر معروفترین غذای جزیره زیبای کیش است. این غذا در حقیقت نوعی برنج شیرین است که با ماهی سرو میشود. البته، لذت بردن از طعم این غذا کاملاً به ذائقه و سلیقه شخصی شما وابسته است. اگر به غذاهای شیرین علاقه دارید، خوردن محمر بهترین تجربه خواهد بود.
اگر بخواهیم همه چیز درباره غذاهای سنتی کیش را به شما بگوییم، در نکته اول باید بدانید راز خوشمزگی غذاهای سنتی این منطقه در ادویه جات آن است. اگر میخواهید پس از بازگشت از سفر ماهی خوشمزهای که در جزیره امتحان کردید را در مهمانی های خانوادگی سرو کنید، حتماً ادویه های محلی این منطقه را خریداری و استفاده کنید. برنج مجبوس یکی دیگر از غذاهای بسیار خوشمزه و خاص کیش است. ترکیب و شیوه پخت این غذا باعث می شود که در دسته غذاهای مجلسی قرار بگیرد. در اکثر مراسم های عروسی بومیان این جزیره برنج مجبوس غذای اصلی است.
این برنج همراه با ماهی، مرغ و گوشت کبابی سرو میشود. برنج این غذا با استفاده از ادویه های خاص طعمدار میشود. مهمترین موادی که در برنج مجبوس به کار میرود شامل پیاز، گوجهفرنگی، دانه گشنیز، دانه رازیانه، زیره سبز، فلفل سیاه، زردچوبه، هل، نمک و دارچین است. این غذا علاوه بر طعم خاص، عطر بسیار مطلوبی دارد.
این خورش خوشمزه جزو غذاهای جنوبی است. البته در اغلب مناطق جنوبی کشور مانند هرمزگان، بوشهر و خوزستان از روش مختلفی برای پخت آن استفاده میکنند. در ادامه توضیح همه چیز درباره غذاهای سنتی کیش نوبت به قلیهماهی سنتی این منطقه میرسد. این خورش خوشمزه با برنج سرو میشود.
ممکن است در محل سکونت خود این خورش را بخورید اما مطمئناً با امتحان قلیهماهی سنتی کیش از مزه خاص آن متعجب خواهید شد. سبزیهایی مانند گشنیز و جعفری، تمبر هندی، فلفل و سیر مهمترین مواد برای آماده سازی این غذای خوشمزه هستند. پس از آماده سازی مایع اولیه خورش گوشت ماهی نیز به آن اضافه میشود.
وقتی همه چیز درباره غذاهای سنتی کیش را به خوبی بدانید مطمئناً انتخاب غذا برای شما ساده تر خواهد شد. همانطور که گفتیم ماهی اصلیترین بخش در غذاهای سنتی کیش است. اما اگر شما به بوی تند ماهی در غذا حساس هستید و دوست دارید که حتماً غذای سنتی این جزیره زیبا را امتحان کنید، پیشنهاد ما به شما کوکو ماهی بندری است. این غذا ترکیبی از گوشت ماهی کبابی با سیبزمینی، تخممرغ، جعفری، پنیر پیتزا و ادویه های معطر جنوبی است.
شاید متعجب شوید اما کاملاً حقیقت دارد پس از آشنایی با همه چیز درباره غذاهای سنتی کیش متوجه می شوید برخی غذاها را تنها در این جزیره می پزند و در هیچ کتابی نمی توانید دستور پخت آن را پیدا کنید. ماهی ساردین ماده اصلی در پخت این غذا است. ابتدا سر ماهی را جدا کرده و با استفاده از ادویه و سایر چاشنیها آن را طعمدار و در روغن سرخکرده و میل می کنند. این غذا به دو صورت سرو می شود. اما بهتر است که آن را با نان، سبزی، لیموترش و سس گوجه امتحان کنید. اگر ذائقه شما با برنج سازگارتر است میتوانید بهجای نان برنج سفارش دهید.
یکی دیگر از غذاهای سنتی که در هیچ جای ایران بجز کیش پیدا نمی شود پودنی است. در پخت این غذا از گوشت سفت و محکم کوسهماهی جنوب استفاده می شود. گوشت ماهی با استفاده از آبلیمو و زردچوبه طعمدار می شود و مدتی در دمای محیط نگه می دارند تا بافت آن تردتر و نرمتر شود. سپس پوست ماهی جدا می شود و گوشت طعم دار را با استفاده از روغن و سبزیهای معطر میپزند.
سعی کردیم در این مقاله همه چیز درباره غذاهای سنتی کیش را بیان کنیم. کاملاً درست است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی این منطقه اغلب غذاهای سنتی آن بر پایه ماهی است. اما غذاهای سنتی بسیار خوشمزه ای در این جزیره وجود دارد که در آماده سازی و پخت آن از ماهی استفاده نمی شود. هریسه، حمسه الخرت، دمپختک میگو، مجبوس اللحم و دال عدس غذاهای بسیار خوشمزه و بدون ماهی کیش هستند. توصیه میکنیم حتی برای یکبار این غذاها را امتحان کنید.